Oeganda

Zuidelijk Oeganda vormde het epicentrum van de eerste Afrikaanse HIV/aids epidemie. Daarmee is aids al 25 jaar een dagelijkse realiteit in het gebied. Hoewel de cijfers gedaald zijn, wonen nog zo'n 40% van de weeskinderen hier noodgedwongen bij hun grootouders. In Oeganda zijn deze ouderen een vergeten groep. WorldGranny werkt in Oeganda samen met haar lokale partner PEFO aan de verbetering van levenskwaliteit van deze ouderen zodat zij (weer) in staat zijn om voor zichzelf én voor hun kleinkinderen te zorgen.

Oud en nieuw huis in Oeganda

Project: Housing for the Rural Poor Elderly

Veel grannies op het platteland van Oeganda bevinden zich in erbarmelijke woonsituaties. PEFO heeft daarom, in samenwerking met WorldGranny een project opgezet om in twee jaar tijd in totaal 134 bewoonbare huizen te bouwen voor 134 oudere plattelandsvrouwen. Lees meer over ons huizenproject in Oeganda 


Project: Verbeterde & duurzame levensonderhoud voor landelijke ouderen in de rurale gemeenschappen

Met dit project worden de PLHA-(People living with HIV/AIDS), en OVC-ers(Orphans and Vulnerable children ) betrokken bij de gemeenschap. Ouderen in landelijke gemeenschappen krijgen een verbeterd en duurzamer leven. Ouderen worden getraind en ondersteund bij het uitvoeren van landbouwactiviteiten en de resultaten worden gehandhaafd door midden van een monitoringssysteem. Een ander deel binnen dit programma richt zich erop om de OVC-ers meer betrokken te maken bij de gemeenschap.


Grannies2Grannies realiseert woonruimte in Uganda

In 2012..

  • Zijn er 84 huizen gebouwd voor 84 individuele grannies
  • Zijn er meer dan 250 kleinkinderen en andere kwetsbare kinderen, die verzorgd worden door de grannies, ondergebracht in een verbeterd en veilig huis.
  • Hebben 84 grannies een housewarming party gegeven om hun vreugde over hun nieuwe huis te delen
    Mary Nyangoma, 72, cooks a meal for her grandchildren outside her home  in Kasese, Uganda on the 30th July, 2009. Women and men are being encouraged to write these memory books in order to protect their children and grandchildrenÕs property rights from landgrabbers and relatives who may disinherit the children.

    Mary Nyangoma, 72 maakt avondeten voor haar kleinkinderen buiten haar huis in Kasese, Uganda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een uitgebreide beschrijving over de activiteiten in Zuid-Afrika, of over de resultaten die we in 2011 hebben behaald neem eens een kijkje in ons jaarverslag.